beats by dre cheap

Psihoanalizom do dijagnoze

"...ludilo označava urušavanje distance između Simboličkog i Stvarnog, neposrednu identifikaciju sa simboličkim mandatom; ili, da se poslužimo drugim poznatim iskazom, ukoliko je muž patološki ljubomoran, opsednut idejom da njegova žena spava sa drugim muškarcima, njegova opsesija ostaje patološka crta čak i onda kada je dokazano da je on u pravu i da mu žena zaista spava sa drugim muškarcima." (Slavoj Žižek, Tri eseja, Pescanik.net, 11.08.2009.)

Ovaj briljantni tekst Slavoja Žižeka, slovenačkog filozofa psihoanalitičkog smjera, predstavlja Dg. svog polusvijeta koji je izmilio ispod lošeg papira Dnevnog Avaza i drugih pravovjernih medija u jedinoj nam domovini u posvemašnjem "lovu na islamofobe", toj medijskoj inkviziciji 2009. godine*.

Za one koji malo sporije kopčaju, dajem titl na bosanski jezik:

"...ukoliko su Avazovi Bošnjaci patološki paranoični, uvjereni da islamofobija u BiH postoji, njihova opsesija ostaje patološka crta čak i onda kad je dokazano da su oni u pravu i da u BiH zbilja postoji islamofobija."
* - piramida evolucije svega dovodi do nemogućnosti da se neke pojave uobičajenim rječnikom okarakterišu kao "XY vijeka" ili čak "XY decenije" pri čemu je XY neka (uglavnom negativna) pojava koja pripada prošlosti

Ništa o svemu, sve o ničemu...
http://popobawa.blogger.ba
21/08/2009 21:35